לןגן

פריקסה

מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 15/07/2018 | 00:19
פריקסה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מילוי הפריקסה

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים הסוכר

  2. מוסיפים את הנוזלים ולשים לבצק אחיד כשהבצק מתאחד להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש

  3. מתפיחים את הבצק כשעה או עד להכפלת הנפח

  4. לאחר ההתפחה לשים שוב ומכיהים ממנו לחמניות בגודל שרוצים.

  5. את הלחמניות שמים על ריבועי נייר אפייה ונותנים להם התפחה חצי שעה בערך.

  6. מחממים שמן עמוק מניחים את הלחמניה עם הנייר אפייה בתוך השמן לכמה שניות ואז מוציאים כדי לא לפגוע בתפיחה.

  7. מטגנים משני הצדדים עד לצבע זהוב יפה ומוציאים לנייר סופג.

  8. ממלאים במה שאוהבים ובתאבון