בורקס במילוי פירה וכבד עוף מקורמל
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 14/07/2018 | 04:29
תקציר המתכון:
אין על מילוי בייתי לבורקס מושלםםם והפעם במילוי פירה וכבד עוף מקורמל יאמי😍😍😍
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
בורקס במילוי של פירה וכבד עוף מקורמל 😍 ❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים
-
חבילת בצק עלים של מעדנות -להפשיר לילה במקרר.
למילוי כבד עם בצל מקורמל
-
500 גרם כבד עוף צלויים מטעמי כשרות.
-
2 יח' בצל חתוכים לרצועות
-
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכים לפרוסות
-
1 כפית סוכר חום
-
1 כפית מלח,
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס,
-
1 כפית פפריקה מתוקה,
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית כמון
-
קמצוץ ראס אל חנות
-
1 כף סילאן
-
חצי צרור פטרוזליה קצוצה
-
חופן של צנוברים קלויים.
-
נטגן את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה, נוסיף חצי כף סוכר חום ונטגן עוד דקה.
-
נוסיף את הפטריות ונטגן עוד 2 דקות.
-
נוסיף את הכבד ונתבל בכל התבלינים חוץ מהסילאן והפטרוזליה ונמשיך לטגן עוד 2 דקות.
-
נוסיף את הסילאן ונטגן עוד דקה שתיים.
-
נפזר את הפטרוזליה ונערבב בזהירות ונבשל עוד דקה שתיים, טועמים ומוסיפים תיבול מידה וצריך.
-
נפזר מעל קצת צנוברים קלויים וזה מוכן.
למילוי של הפירה
-
מבשלים 4-5 תפו"א עד לריכוך ומועכים לפירה.
-
מטגנים בצל גדול חתוך לרצועות עם 3 כפות שמן עד להזהבה ומוסיפים לפירה יחד עם השמן, מתבלים במלח, פלפל וטיפה כורכום.
רוטב פטריות למי שרוצה
-
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים רבע גמבה חתוכה לרצועות וממשיכים לטגן , מוסיפים קופ' של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
-
מתבלים; ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ,כפית מרק עוף וחצי שקית של רוטב פטריות מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.
-
**** אפשר כמובן למלא גם עם בשר טחון.
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
מרדדים טיפה את בצק העלים למלבן וממלאים בקצה קצת מהפירה ושמים מעל קצת ממילוי הכבד ומגלגלים לרולדה.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וחותכים לחתיכות באלכסון לא עד הסוף,
-
מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה.
-
ניתן להגיש עם רוטב פטריות או סתם לטרוף ככה איך שהם יוצאים מהתנור😍
-
על מנת להנות מהטריות והקריספיות של הבצק מומלץ לאכול באותו יום.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤.