לןגן

עוגת שוקולד בציפוי גאנש, תחרה וזילוף

מאת: מירי גולני, פורסם: 14/07/2018 | 02:38
עוגת שוקולד בציפוי גאנש, תחרה וזילוף

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

עוגה

ציפוי גאנש

אופן הכנה

  1. עוגה : לערבב ב-2 קערות. בקערה אחת את המצרכים היבשים ובקערה השנייה את המצרכים הרטובים

  2. לשפוך מחצית מקערת המצרכים הרטובים לתוך קערת המצרכים היבשים. לערבב תוך כדי קיפול, ולהוסיף את היתר

  3. לאפות בטורבו, ב- 150 מעלות, כשעה ורבע עד שעה וחצי. לבדוק עם שיפוד שיוצא נקי ויבש. לחלץ את העוגה רק אחרי שהתקררה. אני מכינה את העוגה יום לפני הציפוי, הופכת את העוגה כדי שתתישר ושומרת אותה בשקית אטומה (מחוץ למקרר) כדי שלא תתיבש. ביום המחרת, לפני הציפוי הופכת את העוגה ומצפה אותה

  4. קרם גאנש : להמיס את השוקולד עם הקצפת במיקרו או על האש. לאחר שהתערובת התקררה להכניס אותה למקרר. אחרי כ-3 עד 4 שעות כשהתערובת התקשתה, להוציא מהמקרר ולהקציף עד שיוצא קרם סמיך

  5. לצפות את העוגה בקרם. מכניסה את העוגה למקרר ולאחר זמן כשהקרם התקשה מזליפה.(את התחרה הכנתי יום לפני ציפוי העוגה. מרחתי משחה בשם "תחרת הקסם" על משטח סיליקון בדוגמת תחרה - 2 שורות)