קציצות דגים מושלמותתת
מאת: ליאת ולנסי, פורסם: 13/07/2018 | 12:50
תקציר המתכון:
קציצות דגים רכות וטעימות.... הכי טעיםםםם שיש!!!
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
קילו דג טחון (סלמון, נילוס, טונה.... או כל שילוב אחר שאוהבים)
-
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
-
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
-
*למי שמתעצלת גם קוביות קפואות (שקונים של דורות) של פטרוזיליה וכוסברה יעשו את העבודה 5 קוביות מכל אחד.
-
8 שיני שום(גם פה אפשר שום כתוש קפוא 4 קוביות)
-
עגבניות קצוצות דק דק (קופסת שימורים של pulpa)
-
שמן זית
-
1 ביצה
-
5 כפות גדושות של פירורי מצה/ או פירורי לחם.
תבלינים לקציצות
-
1 כפית מלח
-
1 כף שטוחה מרק עוף
-
1 כפית אריסה מתוקה (תבליני מימון... לא חייב למי שאין)
-
1/2 כפית סחוג תימני פיקנטי (איזה שאוהבים אני משתמשת בתבליני ביטון)
-
1/2 כפית כמון
-
1 כפית פפריקה
-
1/4 כפית כורכום
-
3 שיני שום כתוש
תבלינים לרוטב העגבניות
-
1/2 כפית מלח
-
1 כף מרק עוף
-
1 כפית אריסה מתוקה
-
1/2 כפית סחוג פיקנטי או פלפל חריף ירוק אחד חתוך.
-
1/4 כפית כמון
-
1/2 כפית פפריקה
-
5 שיני שום חתוכות לפרוסות
-
מעט כורכום
אופן הכנה
-
חממו במחבת 2 כפות שמן זית
-
הוסיפו פפריקה ושיני שום(פלפל חריף ירוק מי שאוהב חריף) למספר שניות רק שיפיצו ריח ומיד הוסיפו את קופסת רסק העגבניות ואת כל התבלינים לרוטב.
-
* לטעום את הרוטב ולתקן תיבול אם צריך....... מי שאוהב יותר חריף שיוסיף עוד מהסחוג.
-
ערבבו את התבלינים עם הדגים הטחונים הוסיפו שיני שום קצוצות, פטרוזיליה וכוסברה קצוצה, ביצה אחת וקמח מצה (או פירורי לחם.
-
קבבו קציצות עגולות או מאורכות והכניסו לסיר עם הרוטב על להבה נמוכה.
-
*בידקו שהקציצות לא נדבקות
-
לתחתית הסיר, במידה וחסר נוזלים הוסיפו כל פעם רבע כוס מים.
-
לבשל על להבה נמוכה בערך חצי שעה וזה מוכן.......
-
בתאבון