בורקס תפו"א ובצל מטוגן מבצק פילו
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 10/07/2018 | 02:42
תקציר המתכון:
גם בריא וגם טעים
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
להכנת המלית
-
להרתיח 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים עם כפית כורכום עד לריכוך ,לסנן את המים לשמור 2 כפות מימי הבישול למעוך לפירה ,לתבל במלח,פלפל שחור גרוס,כפית בהרט,2 כפות פטרוזליה יבשה ולהוסיף את הבצל שטיגנו בנפרד (את הבצל אני מטגנת בנפרד עם כף שמן זית ומוסיפה כף סילאן לקירמול)
-
לצנן היטב ,הכנסתי למקרר לחצי שעה .
אופן הכנה
-
את הדפי פילו יש להפשיר לילה ליפני במקרר !!
-
דפי פילו חתוכים לריבועים ,2 ריבועים מרוחים בשמן זית או שמן רגיל אחד על השני להניח כף מהמלית בקצה לסגור את הצדדים למרכז ולגלגל לרולדה
-
למרוח ביצה טרופה עם שומשום
-
להכניס לתנור 190 מעלות עד להזהבה .