לןגן

חלה קלאסית

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 07/07/2018 | 13:15
חלה קלאסית

תקציר המתכון: חלות אוריריות, גבוהות וקלות כנוצה בפחות משלוש שעות עבודה ועם שמרים ללא מחמצת

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לנפות את הקמח ולערבב עם המלח וסוכר ביחד להניח בצד

  2. בקערת המיקסר עם וו לישה לערבב את המים שמן וביצים דבש ובלילת השמרים

  3. להוסיף את תערובת קמח סוכר ומלח

  4. ללוש על מהירות נמוכה ל5דקות עד לקבלת בצק אחיד להוסיף את המחמאה הרכה בהדרגה עד הטמעה ולהמשיך ללוש עוד 4 דקות לבצק חלק ומעט מאוד דביק ושניקה את הקערה מבצק

  5. לעטוף בנילון נצמד ולתת התפחה כפולה (שעה )

  6. לחלק את הבצק ל16 חלקים שווים על משטח יבש ללא קמח

  7. לעצב לכדורים יפים וחלקים לכסות מעל במגבת מטבח ל10 דקות

  8. לרדד כל חלק עם מעט מאוד שמן במשטח לצורה אובלית ולגלגל לרולדה כשהקצוות צרות עד לשפיצים (ראו סרטון)

  9. לסיים עם שאר הכדורים ולכסות עם מגבת ל2-3 דקות

  10. לעצב חלה מארבע רצועות (ראו סרטון)

  11. להניח על תבנית גדולה שפיזרתם מעל מעט תירס גרוס או סולת

  12. להניח את החלות הקלועות עם מרחק ביניהן

  13. להשפריץ מעל מעט שמן ולכסות עם מגבת מטבח דקה ולתת התפחה 75% (של כמעט גודל כפול)

  14. לא להתפיח יותר מידי אחרת החלות ייקרסו לאחר אפייה וכמו כן לא תקבלו אפייה גבוהה

  15. להבריש עם ביצה וקורט מלח שסיננתם לפני (לקבלת מריחה חלקה ללא גושים)

  16. לפזר שומשום או פרג או צייה

  17. לאפות על תנור שחומם מראש 185 מעלות (365F) 35 דקות או עד לקבלת צבע שחום יפה

  18. לצנן על רשת לא לכסות את החלות לאחר הוצאתן מהתנור

  19. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155656756328398&id=640618397