תקציר המתכון: מי שגדל בבית מרוקאי זה הזמן לשחזר !!!
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
את כל מרכיבי הצלי למעט השום מערבבים יחד
חורצים חורים בבשר ומכניסים חצאי שום
מעסים את הבשר במרינדה ומשרים לפחות 8 שעות במקרר
( עדיך להתחיל יום לפני )
לאחר מכן מחממת שמן זית במחבת
מוצרים את הצלי מה מרינדה וצולים מכל צד 4 דקות
יוצקים מים ומשאירים את הצלי על הגז לפחות 3 שעות .
מוציאים את הצלי מהסיר לאחר שמזלג נכנס בו חלק .
מכניסים למקרר ולאחר שעתיים לפחות חותכים את הבשר לריבועים , או איך שאוהבים .
לרוטב
בסיר עם שמן זית משחימים את רצועות הבצל ו10 שיני שום .
לאחר מכן מוסיפים את הצילי העגבניות והגמבה שחתכנו .
לאחר מכן את הפלפלים היבשים .
אז מוסיפים את הבשר והחומוס ( לאחר ששטפנו את החומוס )
בקערה שמים רבע כוס שמן קנולה
עם פפריקה מתוקה , חריפה , מלח , פלפל , קארי וכמון.
מערבבים ויוצקים מעל התבשיל ומערבבים
מרתיחים מים חמים ומכסים עד גובה הבשר .
מרתיחים, מורידים להבה ומשאירים על הגב לפחות שעה עד שהבשר נמס .
בתאבון