מאפינס ביס ממכר של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 01/07/2018 | 20:10
תקציר המתכון:
יאמי, טעים, מושלם, פינוק אמיתי, ביס אחד ואופס נזלל, נגמר... קלי קלות כל אחד יכול.
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
להצלחת המאפינס ביס יש להשתמש בכפות ובכוסות אוניברסליות.
-
24 מאפינס בתבנית שקעים בגודל ביס או עטרות/מנג'טים מנייר או מסיליקון.
המרכיבים הדרושים לקערת היבשים
-
1 וחצי כוס קמח תופח מנופה (210 גרם) או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-1 וחצי כוס קמח רגיל לבן מנופה + שקית אבקת אפייה (10 גרם).
-
1 כפית מלח.
-
חצי כפית סוכר.
-
רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
-
חצי כוס זיתים קצוצים דק.
המרכיבים הדרושים לקערת הרטובים
-
2 ביצים.
-
3/4 כוס חלב.
-
1/3 כוס שמן.
-
200 גרם פתיתי גבינה צהובה עמק (או כל גבינה צהובה קשה שאתם אוהבים, פרמז'ן, מנצ'גו, קשקבל, פתיתי עמק).
-
50 גרם גבינת קאשקבלו מגורדת דק (או כל גבינה צהובה שאתם אוהבים, פרמז'ן, מנצ'גו, קשקבל, פתיתי עמק).
-
סה"כ במאפינס ביס צריך להיות 250 גרם גבינה צהובה מגורדת מכל סוג שאתם אוהבים
לקישוט
-
שומשום, שומשום שחור, שומשום קלוי.
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה לחום של 180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית שקעים או העטרות/מנג'טים היטב
-
מערבבים בקערה אחת את כל המרכיבים הרטובים
-
בקערה שניה מערבבים את כל המרכיבים היבשים כולל את הגבינות
-
מאחדים את קערת הרטובים ליבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הזיתים ומערבבים עוד דקה נוספת
-
יוצקים את הבלילה בעזרת כף (אני נעזרתי בכף גלידה) לתוך תבנית השקעים או לתוך העטרות/מנג'טים, מפזרים שומשום ואופים 20-25 דקות עד להזהבה
-
זהו מוכן! כדאי נסו, עוד מתכון שנולד בזכות נכדיי הקטנטנים, קלי קלות, מצוין לארוחת בוקר, ערב או לאירוח במיוחד שבארוחה יש ילדים
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה