לןגן

עוגת פרג

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 30/06/2018 | 11:35
עוגת פרג

תקציר המתכון: קלה להכנה וטעימה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נחמם במיקרוגל את החלב למצב חם

  2. נכניס לחלב החם את הפרג

  3. נערבב ונניח בצד.

  4. נפריד את הביצים ונקציף במיקסר את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קציפה יציבה ומבריקה.

  5. בקערה נפרדת נשים את החלמונים ואת ה-3/4 כוס סוכר המלח גרידת לימון והברנדי ובעזרת מטרפה נערבב הייטב עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ואוורירית.

  6. נוסיף בזיגוג דק את השמן ונערבב.

  7. בקערה נפרדת נשים את הקמח והאבקת אפיה ונערבב.

  8. נוסיף לתערובת ונערבב עד לקבלת בצק רך.

  9. נוסיף את החלב שבתוכו הפרג

  10. ונערבב.

  11. נוסיף לכל התערובת את קציפת החלבונים ובתנועות קיפול נערבב ונקבל מסה תפוחה ואוורירית.

  12. ניצוק לתבנית משומנת עגולה מס 24 ונכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות במשך 50-55 דקות( לוקחים קיסם אם יבש העוגה מוכנה)

  13. מוציאים מהתנור ובעודה חמה מטפטפים עליה מים(בערך 1/4 כוס מים לכל העוגה.

  14. מצננים ומכינים את הקרם הגנאש בגז .

  15. את השמנת המתוקה מביאה לרתיחה מכבים את הגז ומוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים הייטב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.

  16. יוצקים על העוגה ומכניסים למקרר לפחות שעתיים עד להגשה.

  17. תהנו מעוד מתכון מוצלח

  18. באהבה מרי שרעבי💋❤