לןגן

כדורי עוף עם תפוחי אדמה ואפונה בזעפרן-דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 26/06/2018 | 22:00
כדורי עוף עם תפוחי אדמה ואפונה בזעפרן-דורית כהן

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נכין את קציצות העוף המפורסמות שלי שהמתכון שלהן נמצא בקטגורית העוף.

  2. כמובן שנטגן אותן ונניח בצד.

  3. ניקח כעת חמש יחידות של זעפרן

  4. נכניס לכוס מים רותחים ונניח בצד.

  5. כעת, בסיר רחב נטגן בצל גדול קצוץ דק דק עד להשחמה .

  6. נוסיף רבע כפית כורכום וחצי כפית פלפל שחור , נפתח את התבלינים ונוסיף את תפוחי האדמה הקלופים נערבב יחד עם הבצל והתבלינים ולאחר מיכן נוסיף כוס אחת של מים חמים,

  7. נבשל על אש בינונית עד לריכוך חלקי של תפוחי האדמה ,

  8. נוסיף את האפונה עם כף של אבקת מרק עוף ומעט מלח,

  9. נסדר את כדורי העוף בין תפוחי האדמה ונשפוך את המים עם תמיסת הזעפרן שהכנו קודם לכן,

  10. נבשל על אש בינונית עד לריכוך מלא וספיגת הטעמים .

  11. הזעפרן נותן צבע ונינוח נהדר לתבשיל , במידה וחסר מלח ניתן להוסיף ,

  12. לקראת סוף הבישול ניתן להוסיף כוסברה קצוצה .

  13. ניתן להגיש עם קוסקוס / אורז.

  14. בתאבון ובהצלחה. 🌹