חזה עוף במילוי בשר טחון ואורז+כרעיים ברוטב עגבניות משגע
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 24/06/2018 | 08:39
תקציר המתכון:
זה יוצא פשוט מעדןןןןן😍😍😍
תוספת של אורז ויש לנו ארוחה מושלמת ומשביעה❤❤
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
חזה עוף במילוי בשר טחון ואורז וכרעיים ברוטב עגבניות משגע😍😍😍
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים
-
3 חזות עוף שלמים
-
מנקים את החזה עוף וחוצים ל-2.
-
כל חצי חזה פותחים לכל האורך אך לא עד הסוף כמו מעין כיס שנוכל למלא.
-
סה"כ 6 יח' למילוי.
-
2 כרעיים חתוכים ל-2 ( סה"כ 4 חתיכות)
מצרכים למילוי
-
1/4 קילו בשר טחון
-
1 בצל קטן מגורד וסחוט מנוזלים
-
חופן כוסברה קצוצה
-
ותבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה,ראס אל חנות,כורכום, ומעט קינמון.
-
לערבב את הכל היטב ולהכניס למקרר לפחות לשעה לספיגת טעמים.
להוציא מהמקרר ולהוסיף
-
1 ביצה
-
1 כוס של אורז מבושל
-
לערבב היטב ולהתחיל למלא את חזה העוף.
-
לוקחים חזה אחד שפתחנו ושמים פנימה מהמילוי וסוגרים את הקצוות בעזרת קיסם.
-
ככה ממלאים את הכל.
מצרכים לרוטב
-
1 בצל גדול קצוץ
-
4 כפות שמן קנולה
-
3 שיני שום כתושות
-
4 עגבניות מגורדות בפומפיה
-
1 כף רסק עגבניות
-
1/2 כפית מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כף מרק עוף
-
2 כוסות מים רותחים
-
חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
מטגנים את הבצלים עם 4 כפות שמן עד להזהבה יפה, מתבלים בפפריקה וכורכום ומערבבים, מניחים פנימה את כל חלקי העוף והחזה הממולא ומטגנים כדקה מכל צד.
-
מוסיפים את השום הקצוץ, שאר התבלינים, את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות ושופכים מעל הכל 2 כוסות מים חמים.
-
מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
-
טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים במידה וצריך.
-
מפזרים מעל הכל חופן של כוברה קצוצה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור עד לצמצום הנוזלים.
-
ממש כ-2 דקות לקראת סיום אפשר לפזר עוד מעט כוסברה קצוצה וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח עוד דקה שתיים.
-
זה יוצא פשוט מעדןןןן😍😍😍
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤