לןגן

מטבוחה

מאת: Koral Buadana, פורסם: 22/06/2018 | 09:14
מטבוחה

תקציר המתכון: סלט מרוקאי שחייב בכל שולחן שבת ❤️

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תחילה נשרה את העגבניות במים רותחים להתרככות .

  2. לאחר מכן נקלף את העגבניות מהקליפה ונחתוך לקוביות .

  3. נשים את העגבניות במסננת תחת קערה שייצאו כל הנוזלים .

  4. בסיר עמוק בינוני נוסיף 5 כפות שמן נטגן את הפלפל החריף קלות ונוסיף את השום לטיגון קצר יש לשים לב שהשום לא נשרף ומטוגן בדיוק במידה .

  5. נוסיף את העגבניות שחתכנו ונבשל כשעה

  6. בינתיים נשרוף את הגמבה על הגז עד להתרככות ונכניס לתוך שקית אוכל .

  7. לאחר כשעה יש למעוך את העגבניות היטב עם מרסק לשים לב שהמטבוחה צריכה לצאת כמו ריבה והעגבניות אמורות להימעך עד הסוף .

  8. להמשיך לבשל את העגבניות תוך כדי מעיכה ובשלב זה להוסיף את הסוכר לחתוך את הגמבה לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר

  9. נבשל כעוד שעה לערך

  10. לאחר שעתיים נוסיף את התבלינים ונערבב

  11. נבשל לעוד חצי שעה עד שהמטבוחה נהיית ממש ריבה ואיבדה את כל הנוזלים .