לןגן

רוגלך

מאת: שלומית , פורסם: 16/06/2018 | 10:26
רוגלך

תקציר המתכון: רוגלך מצויינים, המתכון המקורי של השף מיכה כלפה: https://www.facebook.com/groups/1428438207416988/search/?query=%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%9A

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

סירופ לזיגוג

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה

  2. 1. מכנסים למיקסר את הקמח הסוכר והשמרים ומערבבים עם וו לישה.

  3. 2. מוזגים גם את החלב ואחר כך את החמאה המומסת ואת הביצים והוניל וגרדת הלימון.

  4. 3. ממשכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד ויפה.(בערך 12 דקות)

  5. 4. כמו בכל בצק שמרים, את המלח תמיד בסוף, נוסיף את המלח עכשיו לבצק, ונמשיך ללוש את

  6. הבצק עוד 10 דקות כך שהמלח יכנס טוב לבצק.

  7. 5. נותנים לבצק לעבור תפיחה בקערה כשהיא מכוסה בניילון נצמד כ- שעה ועשרים או עד שהבצק הכפיל את הגודל שלו...בחורף גם שעתיים.

  8. 6. לאחר ההתפחה , מוצאים את הבצק מהקערה ומורדים לו את האוויר ע"י לחיצות על הבצק.

  9. 7. לחלקים את הבצק ל4 כדורים שווים, ולתת להם מנוחה של של 10 דקות.

  10. 8. את הכדור מרדדים כמה שיותר דק !!!! לצורת עיגול , ומורחים עליו את השוקולד או כל מילוי אחר שבחרתם.

  11. 9. מחלקים את העיגול למשולשים ומגלגלים מהחלק הרחב לחלק הצר ומהדקים טוב טוב את הסגירה .

  12. 10. את הרוגלך / קוראסון מניחים על תבנית על נייר אפיה ועושים רווח בן אחד לשני ונותנים לזה תפיחה של עוד 15-20 דקות.

  13. 11. מברישים את הרוגלך בחלמון הביצה שמעורבב עם מעט מים ומכניסים את המאפים שלנו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות , ל -16 דקות. ( בדקים עם הם מוכנים לפני שמוצאים)

  14. 12. מוצאים מהתנור ומורחים אותם בסירופ.

  15. 13. בתאבון

  16. הערה:

  17. המרת שמרים:

  18. 1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)