לןגן

בורקס פילו במילוי בשר עם חצילים

מאת: Rachel Lahav, פורסם: 15/06/2018 | 20:54
בורקס פילו במילוי בשר עם חצילים

תקציר המתכון: החציל הצלוי נותן ארומה, עסיסיות וטעם מהמם למילוי. מתכון מוצלח וכייפי שסוחט מחמאות והכי חשוב לא מסובך, דל שומן ודל קלוריות 😀

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים מראש:

  2. בצק פילו מופשר ללילה במקרר.

  3. חציל אפוי בגריל עד ריכוך. מצננים, מקלפים וקוצצים את התוכן שלו ושומרים בצד.

  4. מחממים תנור ל 170 מעלות.

  5. מטגנים 2 בצלים קצוצים בכף שמן זית.

  6. מוסיפים חצי קילו בשר טחון ומטגנים עד שהצבע משתנה.

  7. מוסיפים את תוכן החציל, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

  8. מורידים מהאש.

  9. מוסיפים 3 כפות פטרוזיליה קצוצה מערבבים ומצננים.

  10. מכינים 2 תבניות עם נייר אפייה משומן בתרסיס שמן.

  11. על משטח עבודה מניחים כל פעם 2 עלים ומשמנים אותם מכל צד בתרסיס שמן.

  12. חותכים לאורך ל 3 רצועות ארוכות.

  13. שמים כף גדושה מתערובת הבשר בקצה ומקפלים למשולש שוב ושוב עד שזה נסגר. מדביקים את הקצוות עם מעט ביצה.

  14. מניחים בתבנית את כל הבורקסים.

  15. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

  16. אופים כ 20 דקות על חום של 170 מעלות עד להשחמה.

  17. ניתן להשתמש גם בעלי סיגר וזה יוצא אפילו יותר טעים.