שבלולי שמרים במילוי סוכר חום וקינמון
מאת: קרן חביב, פורסם: 12/06/2018 | 10:30
תקציר המתכון:
לא מפסיקים לשלוף ולאכול שבלול אחר שבלול
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
לבצק
-
5 כוסות קמח
-
30 גרם שמרים יבשים(כף שמרים יבשים)
-
טיפ: לשים בכוס את השמרים, חצי כפית סוכר חצי כוס מים פושרים לערבב טוב טוב ולהשרות
-
כפית מלח
-
1/2 כוס סוכר
-
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
-
ביצה שלמה ועוד חלמון נוסף
-
גרידת לימון
-
1/4 כוס שמן
-
1/2 כוס מים פושרים
למילוי
-
50 גרם חמאה
-
3/4 כוס סוכר חום
-
2 כפיות קינמון
לסירופ
-
1 כוס מים
-
3/4 כוס סוכר חום
-
1 סוכר וניל
אופן הכנה
-
ללוש את כל מצרכי הבצק ביחד ולהתפיח כשעתיים
-
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מע' ולאפות עד להזהבה
-
המילוי: למרוח את החמאה (להמיס מעט במיקרו), לערבב את הסוכר חום והקינמון יחד ולפזר על החמאה , להדק ולגלגל לצורת שבלול.
-
לסירופ: להרתיח את כל מצרכי הסירופ וכשמוכן לשפוך את הרוטב מייד.