לןגן

כרעיים צלויות מתקתקות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 09/06/2018 | 23:00
כרעיים צלויות מתקתקות של סבתא לאה

תקציר המתכון: פשוט ללקק ת'אצבעות, מתכון קליל, מהיר, טעים ונזלל במהירות.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הרוטב חוץ מהמים הרותחים

  2. להוסיף את כרעי העוף או השוקיים לתוך קערת הרוטב ולערבב היטב בעזרת הידיים (פנקו אותו תעשו לו מסאג' מכל הצדדים)

  3. הכניסו את כרעי העוף לתוך שקית וסגרו היטב (אני משתמשת בשקית זיפלוק)

  4. שמים במקרר לשעתיים עד לילה שלם

  5. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות

  6. מוציאים את העוף מהמקרר, מסדרים בתבנית גדולה את הכרעיים או השוקיים כשהעור כלפי מטה, מעל מוסיפים את תפוחי האדמה, בצל, שום והתימין (רק אם רוצים), יוצקים את הרוטב שנותר בשקית ומערבבים היטב

  7. יוצקים את המים הרותחים מהצדדים, מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור לשליש העליון ואופים כשעה

  8. לאחר שעה להוריד את כיסוי נייר הכסף להפוך את כרעי העוף או השוקיים, להרטיב את העוף ברוטב שנוצר בתבנית (זהירות חם) ולהמשיך לאפות עוד 5-10 דקות אפייה עד להשחמה יפה

  9. שימו לב!!! לא לאפות את העוף יותר משעה ועשר דקות, אחרת בשר העוף מתייבש

  10. זהו מוכן!!! כלום עבודה, מתכון בטוח לילדים ולכל המישפוחה, הגישו לצד אורז לבן ותיהנו

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה