לןגן

ספירלת ירקות וקציצות בשר

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 07/06/2018 | 23:20
ספירלת ירקות וקציצות בשר

תקציר המתכון: לאוהבי החצילים והקישואים זה אחד המעדנים את הרעיון למתכון לקחתי ממלי מאירוב ועשיתי לו שינויים לפי הטעם הביתי שלנו

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקציצות

  2. בשר טחון בצל מגורד וסחוט כוסברה קצוצה דק מלח פילפל גרוס ובהרט מעט שמן אפשר להוסיף מעט שומן כבש אני נגררת אותו בפוריה כשהוא קפוא ישירות לעיסה ללוש טוב יליצור קציצות להניח בצד

  3. לחתוך לפרוסות חציל אחד בינוני קישוא עגבניה ותפו״א

  4. בסיר לטגן בצל קצוץ דק עד להזהבה קלה להוסיף3 שיני שום קצוצות לטגן מעט ולהוסיף 2 כפות גדושות רסק עגבניות מלח פילפל שחור גרוס מעט קינמון פפריקה מתוקה לטגן זה צריך להצטמצם מעט להוסיף כוס עד כוס וחצי מים שיהיה רוטב לא נוזלי מידי לבשל 6-7 דקות למזוג מעט מהרוטב על תבנית עגולה או סיר שמתאים לתנור ולסדר קציצת בשר פרוסת עגבניה חציל קישוא ותפו״א כך עד שהכל מתמלא לשפוך מעל את הרוטב הנותר לכסות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות

  5. לשעה בערך תלוי בסוג התנור להוציא את הכיסוי ולתת שיזוף

  6. מה שנישאר זה להתענג על הטעמים עם חלה טריה

  7. בהצלחה