לןגן

חמוצים יפניים קימצ'י

מאת: טליה הילזנרט, פורסם: 07/06/2018 | 20:26

תקציר המתכון: מתכון מעולה שמצאתי, ממש כמו במסעדות האסייתיות

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

למשרה (מספיק לצנצנת וחצי בערך – אם מכינים כמות גדולה יותר מכפילים כמויות)

אופן הכנה

  1. חותכים את הכרוב לקוביות גדולות ואת הכרובית מפרקים לפרחים, לא גדולים. חותכים את המלפפונים והגזר לפרוסות דקות.מניחים את כל הירקות בקערה גדולה ומערבבים.

  2. קוצצים דק דק את הג'ינג'ר.

  3. בסיר גדול מניחים את כל מצרכי המשרה, פרט לשמן שומשום ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזל רותח והסוכר נמס לגמרי. מכבים את האש ומוסיפים שמן שומשום.

  4. מניחים את הירקות בצנצנות ודוחסים היטב, חשוב מאוד לדחוס את הירקות כמה שיותר.

  5. מכסים את הירקות בצנצנת עם הנוזל הרותח וסוגרים את המכסה. מניחים לחמוצים להתקרר בחוץ עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר. הם כבר טעימים אחרי שעתיים אבל אחרי הקירור הם עוד יותר טעימים.

  6. מגישים עם שומשום קלוי