לןגן

עוגת פסטה זיטי

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 03/06/2015 | 04:07
עוגת פסטה זיטי

תקציר המתכון: עוגת פסטה זיטי מוקרמת ומרשימה במראה עם גבינת מוצרלה ובזיליקום

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 100 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה: לבשל את כל הפסטה בסיר גדול עם מים וכף מלח לבשל אל דנטה ( לא לבשל עד הסוף כי אנחנו נסיים לבשל בתנור) לסנן **** לעולם לא לשטוף פסטה) להכניס למקרר ל 45 דקות עד שעה בכדי שיתיצב לבנתיים לעטוף תבנית קפיצית עם נייר אפיה בתחתית ומסביב לדפנות לרסס עם שמן קנולה באדיבות ולהניח את התבנית כשהיא כמעט עומדת בתוך קערה ושתהיה יציבה להתחיל לפזר מעט מוצרלה בחלק התחתון של התבנית ואז להתחיל לסדר את צינורות הפסטה וכל שורה שניה לפזר מעט מוצרלה הגבינה מהווה כמעין דבק לחיבור צינורות הפסטה ולאפשר יציבות לאחר האפיה להמשיך למלא עד לקצה העליון של התבנית להשתמש בכל הצינורות ואפילו אם נשארו מספר מהם בעדינות לדחוף אותם בין הצינורות לפזר מעל מוצרלה ושאפילו יכנסו בתון הצינורות לתבלן עם מלח פלפל ובזיליקום למרוח מעל את כוס רוטב העגבניות ולתפוח מספר פעמים על התבנית שהרוטב יכנס בין צינורות הפסטה לפזר מעל את שאר גבינת המוצרלה לפזר מעל בזיליקום להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות ולאפות ל25 דקות להוציא מהתנור ולקרר ל 10 דקות לשחרר בעדינות מהתבנית להוריד את הנייר אפיה ולהעביר בעדינות לצלחת הגשה לחתוך למשולשים ולהגיש עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום ולהוסיף בצד מעט מהרוטב עגבניות אם רוצים בתאבון