לןגן

קינואה עם ירקות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 03/06/2018 | 19:59
קינואה עם ירקות של סבתא לאה

תקציר המתכון: להיט!!! קינואה טעימה, בריאה, נהדרת, מושלמת, צבעונית, אחלה תוספת, קלה להכנה, וכן גם הטבעוניים / צמחוניים / רגישי הגלוטן (הצליאקים) יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את הקינואה ומשרים במים רותחים כשעה (השריית הקינואה במים הרותחים מקצרת את זמן בישול הקינואה)

  2. לאחר כשעה מבשלים את הקינואה במים עם מלח כ-10 דקות ומסננים היטב

  3. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה

  4. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומטגנים עד לריכוך תוך כדי ערבוב (תהליך של רבע שעה), ממליצה להוסיף מים בהדרגה תוך כדי ערבוב הירקות (כרבע כוס)

  5. מוסיפים את הקינואה, מערבבים היטב, מכסים במכסה, מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות נוספות

  6. טיפ: אפשר להשתמש בקינואה אדומה או חצי מהכמות קינואה לבנה והחצי השני קינואה אדומה, מה שאוהבים

  7. זהו מוכן!!! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה מושלמת, טעימה, צבעונית מעולה לטבעונים / לצמחונים / לצליאקים / לשומרי משקל

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה