לןגן

פלאן גבינה פורטוריקני

מאת: יעל , פורסם: 27/05/2018 | 13:41
פלאן גבינה פורטוריקני

תקציר המתכון: קינוח קל לקיץ וטעים

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל את הסוכר בסיר על להבה בינונית, עד שנמסר והצבע הוא חום בהיר.חייב לערבב כל הזמן ולדאוג שלא נשרף.

  2. לשפוך את הסוכר החום לתוך תבנית אפייה עגולה או מרובעת. לסובב את התבנית כדי שהסוכר המצב יכסה את תחתית התבנית וכל השוליים.

  3. הסוכר היתקשה כמו סוכרייה, זה בסדר.

  4. במיקסר, לעבד את הגבינה עם 3 כפות החלב, ברגע שהגבינה ניראת רכה כמו קרם, להוסיף את שאר החלב משומר, המרוכז, מלח ותמצית הוניל.

  5. להמשיך לערבל 5 דקות ואז להוסיף ביצה אחת כל פעם, עד שהכל מעורבב הייטב.

  6. להחזיק מסננת מעל התבנית אפייה עם הסוכר הקשה, ולשפוך דרכה את תערובת הפלאן.

  7. עושים זאת כדי לקבל מרקם רך בלי גושים של גבינה ובלי חלקי ביצה שלא התערבבו.

  8. להניח את התבנית אפייה בתוך עוד תבנית עם אמבט מיים.

  9. לאפות בחום 180 מעלות.

  10. אחריי 45 דקות, להכניס קייסם שאמור לצאת נקי, עם לא נקי לאפות עוד קצת, 10-15 דקות.

  11. שמוכן הפלאן, להניח צלחת הגשה מעל התבנית, ולהפוך את הפלאן אל התבנית, והסוכר יהיה נוזלי ויעטוף את הפלאן.