פשטידת גבינה מעולה
מאת: אפרת בקשי, פורסם: 24/05/2018 | 08:46
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
פנה - שקית (500 גרם), מבושלת עם מים ומלח.
-
ביצה - 2 Large, טרופות.
-
קוטג` 5% - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (500 גרם)
-
גבינת קרם שמנת 5% שומן - קופסת פלסטיק (200 גרם), או בטעם שאוהבים.
-
גבינה צהובה מגורדת - 3/4 כוס - סה"כ (90 גרם), לפי הטעם.
-
צפתית 5% - 100 גרם, חצי כוס קוביות - לפי הטעם.
-
בולגרית 5% שומן - 100 גרם, חצי כוס קוביות - לפי הטעם.
-
חלב - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
-
שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
-
פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס - לפי הטעם.
-
מלח - כפית שטוחה, לפי הטעם - הבולגרית כבר מלוחה.
-
תרסיס שמן קנולה - 6 מנות - סה"כ (2 מ"ל), לשימון התבנית.
-
גבינה צהובה מגורדת - 1/2 כוס - סה"כ (60 גרם), לפיזור מעל הפשטידה.
-
פטרוזיליה
-
תבלין שום צ`ילי - 1/2 כפית
אופן הכנה
-
לבשל את הפסטה (פסטה פנה מומלצת כיוון שהגבינה כך חודרת פנימה) חצי בישול בהתאם להוראות ההכנה עם מים רותחים ומלח, לסנן את הנוזלים ולהניח בצד.
-
לערבב את כל המצרכים ביחד (חוץ מספריי השמן והגבינה הצהובה לפיזור מעל) ולהוסיף את הפסטה המבושלת.
-
לשמן תבנית אפייה ולשפוך אליה את התערובת.
-
מעל לפזר מעט עוד גבינה צהובה מגורדת, לכסות עם נייר פרגמנט ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות קצת יותר מחצי שעה.
-
להסיר את נייר הפרגמנט ולתת עוד צריבה קלה של כ- 10 דקות על חום גבוה (שיתקבל צבע חום בהיר יפה).