קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ראשית נשטוף את תפוחי האדמה בשלמותם מבלי לקלפם ונניח בסיר רחב ונבשלם יחד עם הגזר בשלומותו עד לריכוך.
חשוב מאוד לא לקלף את תפוחי האדמה שלא יספחו מים,
כך הפשטידה לא תצא מיימית .
לאחר מיכן נקרר ונקלף את התפוחי האדמה והגזר.
נמעך את תפוחי האדמה ואת הגזר נחתוך לקוביות קטנות.
ניתן גם להוסיף אפונה של סנפרוסט .
נוסיף את הביצים הטרופות
מעט מלח, פלפל שחור גרוס,מעט כורכום וחצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק.
נערבב הכל יחד.
אני גם לעיתים מוסיפה חתיכות קטנות של עוף( לאחר שבושל,
זה מוסיף המון ).
ניקח סיר בקוטר 20 נשפוך לתוכו שליש כוס שמן ונחמם אותו,
לאחר מיכן נשפוך את הבלילה לסיר , נטגן לפחות שבע דקות
ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
בתאבון ובהצלחה 🌹