לןגן

פשטידת אטריות עשירה בגבינות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/05/2018 | 08:49
פשטידת אטריות עשירה בגבינות של סבתא לאה

תקציר המתכון: פשטידה ממכרת, מושלמת, טעימה בטירוף שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד! מתכון פשוט, מהיר (10 דקות).

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לפיזור מעל הפשטידה

לפשטידה

נדרש

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות טורבו.

  2. להמיס את החמאה במיקרוגל, חצי מכמות החמאה יש לשפוך בתבנית האפייה בשכבה אחידה, את החצי השני יש לשמור בצד לתערובת הפשטידה

  3. בקערה גדולה מערבבים יחד את הביצים, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, גבינת פרמזן, שמנת חמוצה, גבינה לבנה, קוטג', שמנת לבישול, חלב, אבקת מרק בצל, שבבי בצל, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט עד לתערובת אחידה, מוסיפים את מחצית הכמות החמאה ששמרנו בצד, האטריות ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה, זה הזמן לטעום אם חסר מלח להוסיף (הפשטידה טפלה ולא טעימה אם חסר מלח)

  4. מעבירים לתבנית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מיישרים, מפזרים מעל מעט קוביות חמאה, גבינה צהובה המגוררת, פתיתי מוצרלה או פתיתי קשקבל

  5. מכניסים לתנור ואופים כ-40-50 דקות בערך או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת

  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר

  7. זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה במטבח ויש לכם פשטידה נהדרת כוללת גם חלבונים וגם פחממות

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה