לןגן

פירה פרווה במרקם קרמי ממכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/05/2018 | 08:48
פירה פרווה במרקם קרמי ממכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעיםםםם, מושלם במרקם אווירי, סמיך וסופר קרמי נמס בפה, כולם יכולים להשתתף בחגיגה צמחונים, טבעונים ורגישים לגלוטן, מתכון קל ומהיר.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תחילה יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות

  2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה קלה על להבה בינונית-גבוהה, מכסים את הסיר ומבשלים 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד וסכין חותכת אותם בקלות, חשוב שהמים יכסו לפחות 3 ס"מ מגובה תפוחי האדמה בסיר

  3. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, נסנן את המים ונשמור כאמור 3/4 כוס ממי בישול תפוחי האדמה

  4. מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון, יחד עם מי בישול תפוחי האדמה, שמן, אבקת מרק עוף ומלח, טוחנים 2 דקות עד שהפירה רך, קרמי וללא גושים, לטעום לשפר טעמים ולהגיש

  5. טיפ...

  6. אפשר לפזר מעל הפירה עירית, פטרוזיליה קצוצה

  7. אפשר להגיש מעל הפירה 2 בצלים שחומים מעדן (במחבת לשים 2-3 כפות שמן, לפרוס את הבצל לפרוסות דקות ולטגן עד להזהבה)

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה