לןגן

שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב אסיאתי פיקנטי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/05/2018 | 08:48
שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב אסיאתי פיקנטי של סבתא לאה

תקציר המתכון: תוספת טעימה בטירוף, כל ביס חגיגה, מתכון קל ומהיר להכנה (5 דקות).

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שולקים את השעועית במים רותחים 3-4 דקות, מוציאים למסננת ושוטפים במים קרים ומסננים היטב היטב

  2. בווק או במחבת עמוקה, שמים את שמן הזית ומחממים מעט, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כדקה, זהירות לא לשרוף את השום!!!

  3. מוסיפים את הרוטב סויה, רוטב טריאקי, סוכר, מלח, פלפל שחור, צ'ילי גרוס ומערבבים היטב

  4. מוסיפים את השעועית המסוננת, מקפיצים בעזרת 2 כפות מעץ עד שהשעועית עטופה היטב ברטבים ובתבלינים, טועמים אם יש צורך מתקנים תיבול

  5. קולים מעט את השומשום ללא שמן כ-2 דקות ומוסיפים לשעועית ומקפיצים דקה נוספת או אפשר גם לוותר על קליית השומשום וישר להוסיף את השומשום ולהקפיץ דקה נוספת מה שאוהבים, לשיקולכם, ומגישים מיד

  6. נשמר במקרר 3 ימים, לא מתאים להקפאה

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה