לןגן

פשטידת פטריות הכי טעימה שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/05/2018 | 07:16
פשטידת פטריות הכי טעימה שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, פשטידה חלבית מושלמת, מעולה, טעימה, נימוחה, ביתית, שאפשר להחליף בכל ירק שרוצים, קלה להכנה ערבוב ולתנור.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו

  2. במחבת גדולה (רצוי מחבת טפלון) לחמם את החמאה והשמן, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה נוספת

  3. להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהן מצטמצמות וכמעט שאין נוזלים, סוגרים להבה ומניחים בצד להתקרר היטב

  4. לאחר יש לשים בקערה גדולה את תערובת הבצל והפטריות עם כל מרכיבי הפשטידה ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה

  5. משמנים את התבנית בספריי שמן באופן אחיד, זורים 2-3 כפות פירורי לחם על בסיס התבנית והדפנות, מטלטלים את התבנית עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם

  6. יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, מיישרים מעט, מפזרים את פתיתי הגבינה מעל הפשטידה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו לאפייה כ-50-55 דקות או עד שהפשטידה יציבה וזהובה

  7. טיפים..

  8. אפשר במקום הפטריות לשים ירק אחר לבחירה לתוך בלילת הפשטידה..

  9. תרד או עלי מנגולד - מקפיצים יחד עם הבצל ושמן זית, שום כתוש עד לריכוך ומוסיפים לבלילת הפשטידה

  10. ברוקולי או כרובית - לחלוט במים רותחים, לסנן היטב, לטגן קלות יחד עם הבצל ולהוסיף לבלילת הפשטידה

  11. בטטה - לחתוך לקוביות קטנות, לטגן קלות עם הבצל ולהוסיף לבלילת הפשטידה

  12. פלפלים - לקלות בתנור ולהוסיף לבלילת הפשטידה

  13. קישואים - לגרד גס, לסחוט היטב ולהוסיף לבלילת הפשטידה

  14. תירס - ישר מקופסת השימורים, לסנן היטב ולהוסיף לבלילת הפשטידה

  15. זהו מוכן! כדאי נסו, כלום עבודה ויש לכם אחלה פשטידה עשירה

  16. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה