פשטידת תירס הכי טעימה שיש של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/05/2018 | 05:28
תקציר המתכון:
ללקק ת'אצבעות, מושלמת, טעימה, מהירה, קערה, ערבוב, ולתנור.
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
תבנית עגולה 22-24 או מלבנית קטנה 22x31 ס"מ.
-
לפשטידה גדולה (תבנית מלבנית גדולה 32x25) יש להכפיל כמויות.
לפשטידה
-
150 גרם פתיתי גבינה צהובה (עמק, קצ'קבל, גלבוע, אמנטל, פקורינו) ניתן לערבב כמה סוגי גבינות.
-
1 קוטג' קופסה של 250 גרם.
-
1 קופת שימורי גרעיני תירס, שטוף ומסונן היטב מהנוזלים.
-
1 שמנת לבישול או 1 שמנת להקצפה (קופסת קרטון 250 מ"ל).
-
2 כפות גדושות קמח תופח מנופה.
-
2 ביצים XL,L.
-
רבע כפית מלח.
-
רבע כפית פלפל שחור.
-
רבע כפית אגוז מוסקט טחון.
-
לפיזור על הפשטידה 50 גרם פתיתי גבינה צהובה (עמק, קצ'קבל, גלבוע, אמנטל, פקורינו או פתיתים של גבינת גרנה פדרו חב' גד) ראו תמונה.
לשימון התבנית
אופן הכנה
-
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות
-
בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הפשטידה בעזרת מקצפה ידנית
-
משמנים את התבנית בחמאה מומסת וזורים 2-3 כפות פירורי לחם על בסיס התבנית והדפנות, מטלטלים את התבנית עד שהיא מצופה היטב בפירורי הלחם
-
יוצקים את תערובת הפשטידה לתבנית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מפזרים את פתיתי הגבינה מעל הפשטידה ואופים כחצי שעה או עד להזהבה
-
זהו מוכן! כדאי נסו, כלום עבודה ויש לכם פשטידת תירס טעימה שילדים אוהבים וזוללים
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה