לןגן

פשטידת גבינות קלה ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/05/2018 | 03:28
פשטידת גבינות קלה ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה

תקציר המתכון: פשטידת גבינות, טעימה, מנצחת, מושלמת, רכה, מהירה להכנה, קערה, ערבוב ולתנור.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-220 מעלות.

  2. בקערה גדולה שמים את כל הגבינות, מפוררים פנימה את הגבינות הקשות כולל המוצרלה או הגבינה הצהובה ומערבבים היטב בעזרת כף מעץ

  3. מוסיפים את הביצים, כוס החלב, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב הכל יחדיו, תוך כדי מפוררים את כל הגושים

  4. משמנים היטב את התבניות / תבנית בחמאה / שמן (מה שאוהבים)

  5. חותכים רצועה מהבצק קצת יותר מגודל התבנית, מצמידים לתבנית ומכווצים, מוסיפים 2/3 מתערובת הגבינות על הבצק

  6. שוב חותכים עוד רצועה מהבצק, מניחים על תערובת הגבינה ומכווצים, מוסיפים את שאר תערובת הגבינה (סה"כ מתקבלות 2 שכבות של בצק ו-2 שכבות של תערובת גבינה)

  7. יוצקים עוד רבע כוס חלב ומניחים מעל הכל את הרצועה האחרונה של הבצק ומכווצים, מפזרים את פתיתי הגבינה והשומשום ואופים כשעה או עד להזהבה, מכבים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתוך התנור המכובה 10-15 דקות לפני ההגשה

  8. טיפים..

  9. אפשר להשתמש בכל הגבינות שיש במקרר (שמנת, אשל, לבן, קוטג', גבינה לבנה, חמד, בולגרית, מוצרלה, גבינה צהובה (עמק, גלבוע, אמרטל, קשקבל)

  10. אפשר לטגן 2 בצלים בינוניים קצוצים דק ולהוסיף לפשטידה, מוסיף המון טעם

  11. או אפשר לטגן סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות דקות, גם מוסיף המון טעם

  12. ואפשר להשאיר בלי תוספות, כך או כך הפשטידה טעימה ומושלמת בכלום עבודה, ממליצה בחום

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה