תפו"א וספגטי ברוטב שמנת בטטה מוקרם
מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 18/05/2018 | 00:42
תקציר המתכון:
מתאים לחג שבועות ולכל ימות השנה🗓
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
למתכון מתכון כפול
-
מצרכים הדרושים
-
5 תפו"א מבושלות במים וחתוכות לפלחים
-
1 וחצי חבילה של ספגטי מבושל במים
לרוטב
-
4 שמנת לבישול של 250 מ"ל
-
4 בטטות מבשלות ומרוסקות לפירה
-
2 קופסאות שימורים של פטריות קצוצות ומוקפץ בשמן זית עם כף דבש
-
2 כפות שום כתוש
-
3 כפות שמן זית
-
2 כפות חמאה
-
1 כוס חלב
-
2 כפות אבקת פטריות
-
2 כפות גבינת ניו יורק או נפוליאון
-
2 כפות קרם פרש של השף הלבן
-
1 כפית שטוחה אגוז מוסקט
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
אופן ההכנת
-
1) מסדרים את התפו"א בתבנית ובתבנית אחרת את הספגטי ושמים בצד
-
2)שמים בסיר את השמן זית חמאה ושום ומטגנים כדקה
-
3)שופכים את השמנת לבישול עם כוס חלב ואת התבלינים , מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך אך לא יותר מדי
-
4) מכבים את הגז ומכניסים את הפירה בטטה גבינת ניו יורק וקרם פרש ומערבבים לאחר מכן את פטריות ושוב מערבבים עד לאיחוד
-
5)שופכים את התערובת לשני המגשים מפזרים גבינה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 30 דקות
אופן הכנה
-
אופן ההכנת
-
1) מסדרים את התפו"א בתבנית ובתבנית אחרת את הספגטי ושמים בצד
-
2)שמים בסיר את השמן זית חמאה ושום ומטגנים כדקה
-
3)שופכים את השמנת לבישול עם כוס חלב ואת התבלינים , מבשלים עד לקבלת מרקם סמיך אך לא יותר מדי
-
4) מכבים את הגז ומכניסים את הפירה בטטה גבינת ניו יורק וקרם פרש ומערבבים לאחר מכן את פטריות ושוב מערבבים עד לאיחוד
-
5)שופכים את התערובת לשני המגשים מפזרים גבינה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 30 דקות