תקציר המתכון: מרק בקערת לחם אחד הדברים הגאוניים שיש !
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
לפרק את הכרובית לפרחים (ביד או באמצעות סכין גדולה). להרתיח את החתיכות כרובית במים בסיר רחב כעשרים דקות להוסיף מלח בנדיבות, כדי להיפטר מהלכלוך ולתת חצי בישול, לסנן להעביר את הכרובית לקערה. באותו סיר על אש בינונית, להמיס חמאה יחד עם התיבולית לערבב עד שהחמאה והתיבולית מתערבבות, לטגן בצל קצוץ וכרישה היטב עד שהבצל משנה צבעו לזהוב והכרישה מתרככת. במקביל נעביר את הכרובית שבישלנו לקרש חיתוך ונקצוץ אותה גס, רצוי חתיכות שוות, להעביר לסיר לטגן יחד עם הבצל והכרישה. לאחר טיגון של מספר דקות להוסיף את השמנת להביא אותה לחימום עד בעבוע , לתבל בתבלינים לפי הטעם . רצוי בכל שלב לטעום ולתקן תיבול. באמצעות בלנדר מוט לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק. לקשט במעט שמן זית ועירית קצוצה.