לןגן

קציצות עדשים כתומות טבעוניות אפויות בתנור של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 12/05/2018 | 19:08
קציצות עדשים כתומות טבעוניות אפויות בתנור של סבתא לאה

תקציר המתכון: קציצות טבעוניות מושלמות, טעימות בטרוף, בריאות, קלות להכנה, כל ביס חגיגה.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים את העדשים הכתומות בתוך מסננת, לשטוף היטב עד שהמים נקיים

  2. למלא סיר במים עד לכיסוי העדשים ולבשל היטב עד לריכוך מלא, לסנן היטב מעודפי המים ולשים בקערה גדולה

  3. בסיר נוסף לבשל את הכרובית במים עד לריכוך, לסנן היטב, למעוך ולהוסיף לקערת העדשים

  4. לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל והגזר עד להזהבה קלה ולהוסיף לקערת העדשים והכרובית

  5. להוסיף את העירית, הפטרוזיליה, פירורי לחם ואת התבלינים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה, בשלב זה ממליצה לטעון ולשפר טעמים

  6. לרפד 2 תבניות אפייה בנייר אפייה משומן היטב

  7. ליצור כדורים בגודל פינג פונג מהתערובת (אני נעזרת בכף גלידה, הקציצות תמיד יוצאות בגודל אחיד) ולהניח על גבי התבנית במרווחים, לרסס או להבריש עם מעט שמן זית מעל הקציצות

  8. לאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה או עד שהקציצות מזהיבות (ממליצה להמתין 5 עד 10 דקות להתקררות הקציצות)

  9. זהו מוכן! כדאי נסו, בכלום עבודה ויש לכם אחלה קציצות לא רק לטבעוניים, הגישו לצד סלט ירקות עם מטבל טחינה חמצמצה ותהנו

  10. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה