לןגן

פונגי ברוטב שמנת ופטריות

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 12/05/2018 | 09:28
פונגי ברוטב שמנת ופטריות

תקציר המתכון: הכי טעים שאכלתם

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול נרתיח מים עם כפית מלח..נוסיף 500 גרם פסטה ברילה..נערבב ונבשל לפי הוראות יצרן..נשפוך את הפסטה למסננת ונשטוף קצת עם מים קרים לעצור את הבישול..בסיר רחב אש בינונית נחמם 50 גרם חמאה עם 3 כפות שמן זית..שהחמאה נמסה נוסיף סלסילת פטריות פורטובלה או שמפניון חתוכות..נערבב לקבלת צבע ואם צריך נוסיף עוד שמן זית.. ונוסיף 500 מל שמנת מתוקה 38%..(הכי טעים). נערבב ונכתוש 3 שיני שום..נוסיף שקית קטנה של רוטב פטריות(אבקה)..של קנור או אוסם או כף אבקת מרק פטריות..נערבב ונוסיף כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור..נערבב עד שהשמנת מסמיכה טיפה ומתחילה לבעבע נוסיף 2 כפות בזיליקום קצוץ..או 2 שיניים של דורות הקפואות..נטעם ונתקן תיבול..טיפים: תשאירו את השמנת קצת נוזלית כי לאחר כיבוי האש היא מסמיכה..!