לןגן

קובה בורגול

מאת: ,לימור שמואלי, פורסם: 10/05/2018 | 09:52

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 2 כוסות בורגול דק לשטוף ולהשרות במים קרים שעה...לסנן את המים טוב...ואז לסחוט

  2. להוסיף 3/4 כוס סולת

  3. ורבע כוס קמח. למי שמיומנת בבצק קובה, יכולה לא להוסיף קמח

  4. .חצי כפית מלח

  5. וחצי כפית פלפל שחור

  6. ללוש כמו בצק..לכסות עם מגבת ולהניח בצד

  7. המלית:

  8. לטגן 3 בצלים גדולים וקצוצים,

  9. להוסיף חצי קילו בשר טחון, לערבב רק עד שהבשר מאפיר

  10. להוסיף כפית בהרט.,

  11. פלפל שחור

  12. מלח

  13. פפריקה מתוקה, לא חייבים

  14. צנוברים, או צימוקים מי שמעדיף

  15. לטעום ולתקן טיבול..ולקרר

  16. מרטיבים את הידיים מחלקים את הבצק ל כדורים כ 22 יחידות

  17. עושים גומה בכל כדור על ידי סיבוב בכף היד שתופסת את הבצק והאגודל ביד השניה עושה את הגומה...מכניסים מילוי וסוגרים בצביטות והדבקת הבצק אחד לשני...מגלגלים ביד לכדור ומעצבים את הקצוות לצורת גליל , להכניס למקרר ל לחצי שעה., זה השלב שבו ניתן להקפיא ולטגן רק כמה שרוצים, (אפשר גם לבשל את הקובה ולא לטגן במרק סלק, או במיה)

  18. מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים