לןגן

לזניה בצורת עוגה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 09/05/2018 | 10:23
לזניה בצורת עוגה

תקציר המתכון: האורחים יחשבו שהזמנת שף איטלקי פרטי 😂😂

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכנת רוטב עגבניות

  2. לחמם שמן במחבת ,להוסיף את השום והרסק עגבניות ,לערבב לפתיחת טעמים ,כעת נוסיף את רוטב העגבניות הסוכר המלח והפלפל שחור ..לערבב עד לרתיחה ולצנן !

  3. להכנת מלית גבינות

  4. לפורר את הגבינת כנען בתוך קערה .

  5. את עלי התרד להרתיח במים 5 דקות על הגז ,לסנן ולסחוט היטב !

  6. לקצוץ את התרד ,להוסיף את התרד לגבינה לתבל במלח ופלפל .

  7. להרכבת הלזניה !

  8. בקערת מים רותחים עם כפית מלח וכף שמן ,נכניס את דפי הלזניה לריכוך 5 דקות ! לסנן את המים .

  9. לקחת תבנית של עוגה להניח דפי לזניה בצורה מעגלית ,שכך חצי דף לזניה מונח בתחתית התבנית והחצי העליון יוצא מחוץ לתבנית

  10. לפזר גבינת מוצרלה מגורדת ,למרוח מהרוטב עגבניות ,להניח שכבה נוספת של דפי לזניה בצורת שכיבה ,להוסיף את מלית הגבינת כנען ,שוב להניח דפי לזניה מסביב למרוח את יתרת רוטב העגבניות,כעת לסגור את דפי הלזניה שנשארו כלפי חוץ לכיון מרכז התבנית ! כפי שהראתי בסירטון !!

  11. נפזר גבינת מוצרלה

  12. נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה !

  13. נצנן מעט ונהפוך את התבנית על צלחת ! נעטר בגבינת מוצרלה ,המוצרלה תימס מהחום וכך תיווצר הקרמה נוספת

  14. הערה !! ניתן להכין בתבנית מרובעת ואין צורך לרכך את דפי הלזניה הן יתבשלו בתנור מהאדים !

  15. חג שבועות שמח אילנית בניזרי