לןגן

לחם שום ועשבי תיבול נתלש

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 07/05/2018 | 06:45
לחם שום ועשבי תיבול נתלש

תקציר המתכון: לחם רך עם ארומה משגעת

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

ציפוי

אופן הכנה

  1. במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח..כף שמרים יבשים..כף סוכר נערבב..נוסיף כוס ורבע מים פושרים..3 כפות שמן זית או רגיל..נלוש 2 דקות ונוסיף כפית מלח..נלוש 8 דקות..עד שהבצק חלק וגמיש..אם הבצק מרגיש יבש נוסיף מים בטיפות..נרים מהקערה עם יד משומנת נעשה כדור ונשמן אותו מעל.נניח בקערה מכוסה לתפיחה 40 דקות..לאחר 40 דקות נחלק את הבצק לשניים..בקערה נשים 100 גרם חמאה מומסת או 3/4 כוס שמן זית או רגיל..שן בזיליקום דורות..שן עשבי תיבול דורות..שן פטרוזיליה דורות..ו 2 שיני שום כתוש וחצי כפית מלח..נערבב..

  2. נרדד חלק אחד של הבצק למרובע ונמרח מתערובת העשבי תיבול ונפזר גבינה צהובה(לא חייב)..נחתוך את הבצק למלבנים ונניח מלבן על מלבן כערימה..נחתוך את הערימה למרובעים..ונניח בתבנית אינגליש עם נייר אפיה שהפתחים כלפיי מעלה ונבריש שוב בתערובת..אותו דבר נעשה עם הבצק השני..נכסה במגבת ונניח לתפיחה 45 דקות ונכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות עד שמזהיב..שיוצא מהתנור נמרח מתערובת העשבי תיבול שוב שהמאפה חם..נתלוש ונזלול..

  3. אפשר להכין מהבצק לחמניות שום..או לרדד ולחתוך לאצבעות..המתכון בכוס מדידה או חד פעמי חם..אם חסר מהתערובת תכינו עוד בקערה..אפשר רק פטרוזיליה ושום או רק בזיליקום ושום..