לןגן

סורבה ענבים

מאת: Sagit Shemer Reuven, פורסם: 05/05/2018 | 21:13

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ‎מפרידים את הענבים מהענפים ושוטפים היטב. מעבירים לשקית ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות או למשך הלילה. ואגב, מושלם לאכול אותם ככה קפואים כמו גלידוניות.
– מכניסים את הענבים למעבד מזון חזק ביחד עם מים וליקר ומערבלים היטב עד שנוצר מרקם חלק. זה בסדר אם יש חתיכות קטנטנות של קליפה, זה ממש לא מורגש ואפילו מוסיף.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא עד להקפאה מוחלטת. שזה אומר לפחות 3-4 שעות. וזהו! זה מוכן.
– יוצרים כדורים עם כף גלידה. אם הגלידה יצאה הרגע מהמקפיא אפשר לחמם מעט את הכף של הגלידה עם מים רותחים, אם מחכים 2-3 דקות אפשר גם בלי לחמם.