כדורי בשר ברוטב עגבניות איטלקי ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 05/05/2018 | 20:19
תקציר המתכון:
מנה מנצחת עם הרבה טעם, מגישים על פסטה, פסטה ללא גלוטן, אורז, קוסקוס, פתיתים (מה שאוהבים).
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חבילת פסטה, ספגטי מספר 8 או 1חבילת פסטה, ספגטי ללא גלוטן (חברת ברילה).
לכדורי הבשר
-
1 ק"ג בשר בקר טחון טרי (עם שומן 15%-20%) צוואר, פלדה, שריר, צלעות.
-
2 בצלים בינוניים, מגורר גס.
-
1 תפוח אדמה גדול, קלוף ומגורר דק.
-
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק.
-
1 ביצה L / XL.
-
3 שיני שום כתושות.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית פפריקה מתוקה.
-
1/2 כפית אורגנו יבש (אפשר לוותר).
-
1/2 כפית כמון.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
4 כפות פירורי לחם, רגישים לגלוטן החליפו בפירורי לחם ללא גלוטן, בפסח אפשר לשים 4 כפות קמח מצה דק.
-
לכדורי בשר פיקנטיים יותר...
-
אפשר להוסיף רבע צרור כוסברה קצוצה דק.
-
אפשר להוסיף פלפל ירוק קטן חריף, קצוץ דק דק.
-
אפשר להוסיף 1/4 כוס עלי נענע קצוצה דק.
-
אפשר להוסיף קליפה מגוררת מלימון בינוני.
לרוטב העגבניות
-
5 כפות שמן זית או 5 כפות שמן קנולה (מה שאוהבים).
-
1 בצל גדול קצוץ דק.
-
1 ראש סלרי קטן, קצוץ לקוביות קטנות.
-
3 שיני שום כתושות.
-
2 כפות רסק עגבניות (1 קופסה קטנה של רסק עגבניות 100 גרם).
-
800 גרם עגבניות משומרות (עדיף מתוצרת איטליה) או 800 גרם עגבניות טריות (אם משתמשים בעגבניות טריות יש לחרוץ X בעזרת סכין במרכז העגבניות, לשפוך מים רותחים להמתין כמה דקות, לקלף ולחתוך לקוביות.
-
1 כף אורגנו יבש.
-
1 כף סוכר.
-
1 כפית פפריקה מתוקה.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית כמון.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
1 כוס וחצי מים רותחים.
-
חופן עלי בזיליקום.
אופן הכנה
-
הכנת הקציצות...
-
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, משהים לשעה לספיגת טעמים
-
יוצרים כדורים קטנים בגודל 3 ס"מ בידיים רטובות מעט ומניחים על גבי תבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לספיגת הטעמים
-
הכנת רוטב העגבניות...
-
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי ומטגנים 3 דקות עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים לעוד דקה נוספת, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, התבלינים, הרותחים ומערבבים היטב
-
מבשלים למשך 5 דקות טועמים, משפרים תיבול לפי הטעם, מכניסים בזהירות את כדורי הבשר ומבשלים על להבה נמוכה 40-45 דקות נוספות, מדי פעם ממליצה לערבב בעדינות
-
מוסיפים את חופן עלי הבזיליקום מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים
-
אצלנו במישפוחה אוהבים את התבשיל רק עם פסטה, לכן 15 דקות לפני שאני סוגרת את הלהבה, אני מכינה את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה, מסננת היטב (אין צורך לשטוף את הפסטה)
-
יוצקת את הרוטב העגבניות מסביב לפסטה ומניחה את כדורי הבשר ויאללה חגיגה
-
זהו מוכן! כדורי הבשר אצלי התחסלו לפני שספרתי עד 3, הרוטב עם כדורי הבשר שילוב מנצח, טעים במיוחד אצל הקטנטנים שבחבורה
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה