לןגן

קובות מטוגנות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 04/05/2018 | 05:14
קובות מטוגנות

תקציר המתכון: בצק הקובה שונה מכיון שהוספתי לבצק שמן זית לקבלת מרקם עדין ורך. מתכון מנצח לקובות בורגול מטוגנות במילוי בשר פשוט חייבים לנסות בבית לא תתאכזבו

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רכיבים לבצק הקובה

רכיבים למלית הבשר

אופן הכנה

  1. אופן הכנת בצק הקובה:

  2. בקערה גדולה שמים את הבורגול ומוסיפים מים רותחים בערך שעתיים (הבורגול תופח מאד ומשלש את נפחו).

  3. סוחטים את הבורגול משאריות המים מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעיבוד.

  4. העיסה צריכה להיות גמישה ונוחה לעיבוד ביד כמו פלסטלינה, אם חסר קמח ניתן להוסיף.

  5. אופן הכנת מלית הבשר: לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את הבשר הטחון לערבב עם הבצל, לאחר מכן להוסיף את התבלינים להמשיך לערבב ולבסוף להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לבשל על אש בינונית בערך חצי שעה ולקרר.

  6. הרכבת הקובות:

  7. על כף היד רטובה משטחים עיסה בגודל כדור פינג -פונג, שמים כפית גדושה מהמילוי סוגרים את כף היד ומהדקים לצורה מאורכת ומניחים על המגש כך מכינים את כל הקובות, בשלב זה ניתן להקפיא את הקובות.

  8. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקובות עד להזהבה.