קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
ראשית נחמם תנור ל-200 מעלות .
בקערת המקסר נקציף את החלבונים לקצף ורק לאחר מכן נוסיף אליהם את הסוכר ונערבב יחד עד לקבלת קצף יציב אבל לא נוקשה .
בקערה נערבב את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ואליהם נוסיף את האינסטנט וניל , קורנפלור,גרידת הלימון,
סוכר וניל,שמנת חמוצה והגבינה הלבנה, נערבב טוב עד לקבלת בלילה אחידה .
כעת נוסיף לקערת הגבינות מחצית מבלילת החלבונים ונערבב בעדינות יחד ולאחר מיכן נוסיף את יתרת הבלילה .
נערבב טוב עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה .
נרפד סיר ג’חנון קוטר 22
בנייר אפיה מרוח בחמאה,או מרגרינה , לא בשמן
גם את השוליים של הסיר נרפד בנייר ונשמן אותו.
נישפוך את בלילת העוגה לסיר המרופד ,
נניח בתחתית התנור תבנית עם מים, נניח את הסיר בתוכה .
נאפה 30 דקות ראשונות על חום של 190 מעלות ,
לאחר מיכן נוריד את החום ל160 מעלות ונמשיך לאפות במשך 40 דקות .
חשוב מאוד !!!
לא לפתוח את התנור כלל.
גם כשהעוגה מוכנה לתת לה לנוח בתוך התנור עוד שעה וחצי מבלי לפתוח את דלת התנור... כך העוגה לא תיצנח לכן .
ניתן לצפות את העוגה בשמנת מתוקה לעטר בזילופי ממרח לוטוס , לפזר באבקת סוכר או בכל מה שתחפצו .
בתאבון ובהצלחה 🌹