לןגן

בלינצ'ס

מאת: מירי גולני, פורסם: 02/05/2018 | 08:52
בלינצ'ס

תקציר המתכון: הבלינצס יצאו דקיקים, ניתן למלא אותם בגבינה מתוקה, ובמילויים מלוחים. התערובת מספיקה ל- 11 עד 12 בלינצ'ס

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים עם מטרפה את המצרכים לפי סדר כתיבתם, הבלילה אמורה להיות נוזלית. במהלך הטיגון לבדוק אם צריך להוסיף עוד חלב/מים לתערובת. לערבב את התערובת טוב טוב ולבדוק שלא נוצרו גושים מהקמח

  2. להכניס את הקערה למקרר ל- 1/2 שעה

  3. לרסס מספר טיפות שמן על מחבת טפלון מיוחדת לבלינצ'ס. לצקת למחבת את הבלילה עם מצקת

  4. לפני הטיגון לנענע את המחבת מצד לצד כדי שהבלילה תתפזר בצורה שווה במחבת. להחזיר את המחבת על הכיריים ולטגן כ-2 דקות. להפוך ולטגן 1/2 דקה נוספת

  5. להניח את העלים על צלחת אחד על השני

  6. לשים כפית גדושה מהמלית לכל אורך הקרפ חוץ מהשוליים, לקפל את 2 צידי הקרפ מימין ומשמאל כלפי פנים -על המלית, ולגלגל לצורת סיגר מגולגל והדוק, להשאיר את הפתח כלפי מטה

  7. לפני ההגשה ניתן לצרוב את הקרפים במחבת: לחמם מחבת, למרוח אותה בחמאה או תרסיס שמן להניח קרפים ולהזהיב מעט משני הצדדים

  8. מילוי מתוק : 1 וחצי קופסת גבינה 9%, 300 גר' גבינת טבורוג, 100 גר' אבקת סוכר, 1 כף אינסטנט וניל

  9. לחילופין ניתן למלא בריבה במקום גבינה מתוקה

  10. מילוי מתוק נוסף : להקציף 250 גרם שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, 1 קופסא אינסטנט פודינג בטעם וניל

  11. מילוי מתוק נוסף: 500 גר' גבינת טבורוג, 1/2 קופ' גבינה לבנה 9%, 100 גר' אבקת סוכר, 1 כף אינסטנט וניל

  12. מילוי מלוח : כבד קצוץ, או פירה עם בצל מטוגן

  13. מילוי פטריות: 1 בצל מטוגן להוסיף 2 קופסאות פטריות טריות, פרוסות ולטגן, להוסיף כף אבקת מרק פטריות לקרר מעט ולהוסיף פירה מתפוח אדמה אחד

  14. כשמכינה בלינצ'ס מלוחים, לפעמים מפזרת בבלילה מעט שמיר קצוץ זה קישוט יפה לבלינציס הממולאים

  15. אני מכינה את הבלינצס הממולאים כשיש לי זמן. מכניסה אותם למקפיא ע"ג מגש. לאחר מספר שעות מעבירה את הבלינצ'ס להמשך הקפאה בקופסה אטומה. ביום שאני צריכה להגיש אותם, אני מוציאה אותם מהמקפיא בבוקר ע"מ שיפשירו במהלך היום במקרר עד להגשה בצהריים

  16. רוטב פטריות לבלינצ'ס ממולאים בפטריות: להזהיב בצל, להוסיף 2 חבילות פטריות טריות פרוסות, לאחר שהפטריות התררכו להוסיף כף אבקת מרק פטריות ו-1/2 שמנת להקצפה 38%. במידה והרוטב סמיך מדי להוסיף עוד שמנת

  17. רוטב פטריות נוסף כשאין זמן - חבילה קטנה של רוטב פטריות של קנור.. להוסיף 1/2 שמנת להקצפה 38%. לבשל עד שהרוטב מסמיך