לןגן

לזניה בשרית

מאת: ,לימור שמואלי, פורסם: 01/05/2018 | 12:48

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 2 יח' בצל גדול קלוף וקצוץ,מטגנים עד שמזהיב,מוסיפים חצי ק"ג בשר טחון,מועכים עם מזלג שלא יישארו גושים,מוסיפים צרור כוסברה,כפית מלח וכפית פ,שחור. מערבבים היטב רק עד שהבשר מתבשל. (3-4 דקות).

  2. לרוטב עגבניות :

  3. 5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר להשתמש בקופסאות שימורים) 5 שיני שום קלופות וכטושות, 2 יח פלפל חריף,1 גמבה לקצוץ היטב(במעבד מזון הכי טוב)

  4. לשים את כל הנ"ל במחבת ולהרתיח,לרסק אם המועך תפו"א ,כשבוער ממש מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שמתאדים כל הנוזלים.

  5. להוסיף 2 כפות פפריקה, 1 כף א.מרק עוף,חצי כפית פ.שחור,מעט כורכום,1 כף סילאן,ו3 כפות שמן. לערבב היטב תוך כדי ריסוק מתמיד עד שהופך לרוטב עגבניות מצומצם מאוד על גבול הריבה.לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.

  6. להרכבת הלזניה:

  7. מרפדים תבנית בדפי לזניה,מפזרים מתערובת הבשר הטחון, שופכים רוטב עגבניות עד שמכסה את הבשר,מניחים דפי לזניה ושוב בשר ושוב רוטב עגבניות וכך עד שנגמרות התערובות.

  8. *השכבה האחרונה למעלה אמורה להיות רוטב עגבניות.

  9. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור על גריל בחום של 200° למשך חצי שעה.

  10. מורידים את הנייר כסף ואופים עוד 10 דק.

  11. *ניתן להכין כמות גדולה של רוטב עגבניות ולהקפיא וכל פעם להוציא קופסא.. הרוטב הזה משמש כבסיס להרבה דברים..