לןגן

קיש בטטה וגבינת עיזים

מאת: Eden Pahima, פורסם: 01/06/2015 | 13:23
קיש בטטה וגבינת עיזים

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון בעל להב פלסטיק מערבלים קמח,קוביות חמאה,ביצה ומלח עד לקבל תערובת בעלת מרקם פירורי. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלם עד לקבל כדור אחיד של בצק. אם העיסה עדיין בעלת מרקים פירורי מוסיפים כף נוספת של מים.

  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים בבצק את התחתית והשוליים של תבנית קיש אין צורך לשמן. מהדקים את הבצק לשוליים ובעזרת סכין מסירים את הבצק שגולש מחוץ לתבנית.דוקרים במזלג את קלתית הבצק ומעבירים לשעתיים להקפאה(מומלץ אף לילה שלם לפניי)

  3. מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים 15 ד'ק בתנוא שחומם מראש לחום 175 מעלות. עד שגוון הבצק הופך לזהוב בהיר מוציאים מהתנור ומצננים.

  4. הכנת המילוי: המעבד מזון מרסקים גבינת עיזים שמנת מתוקה ביצים ושמן זית עד לקבלת משחה אחידה. מוסיפים עלי רוזמרין ממליחים ומפלפלים. יוצקים את התערובת על גבי הבצק מסדרים מעל את פרוסות הבטטה ואופים 30-40 ד'ק עד שהקיש זהוב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר