לןגן

קיש פטריות וגבינות

מאת: לילך טייב, פורסם: 29/04/2018 | 11:52
קיש פטריות וגבינות

תקציר המתכון: קיש פטריות מטורף!! תכינו, תטעמו, תבינו...

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למלית

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק: מנפים את הקמח שמם בקערת מעבד מזון, מוסיפים מלח וחמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בלחיצות קצרות לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומים וממשיכים לעבד עד שהבצק מתכדר מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, לשים קלות ויוצרים כדור.

  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בקוטר כ-35 ס"מ. מרימים את עלה הבצק בעזרת המערוך ומניחים על תבנית פאי. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודופנותיה. חותכים עודפים מהבצק אם יש. דוקרים את משטח הבצק במזלג.

  3. מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני-גבוהה, 200 מעלות, במשך כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני, ל-180 מעלות.

  4. הכנת המלית: ממסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצלים עד שיזהיבו, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים למחבת את כל המרכיבים ומערבבים, יוצקים מעל לבצק האפוי קלות ומכניסים שוב לתנור להמשך אפייה עד להשחמה ויציבות (למשך כשעה בערך).

  5. *הקיש הזה שווה כל השקעה וזמן להכנה, כל מי שיטעם התעלף עליכם מרוב שזה טעים, שווה, שווה רוצו להכין. בהצלחה ובאהבה לילך:)