לןגן

עוגת קינדר

מאת: Lital Waiss, פורסם: 01/06/2015 | 11:29
עוגת קינדר

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוטפים מבפנים קערה זכוכית בניילון נצמד (כך שהניילון בצורת הקערה). ממליצה להשתמש בניילון רחב על מנת שהחילוף יהיה קל.

  2. מכניסים את הקערה למקפיא למשך חצי שעה.

  3. בזמן שהקערה במקפיא מכינים גאנש שוקולד. מרתיחים 1.5 קופסאות שמנת מתוקה. כאשר השמנת מגיעה לרתיחה, מורידים מהגז ומוסיפים את השוקולד חלב. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. מניחים לגאנש להתקרר מעט.

  4. מוציאים את הקערה מהמקפיא ושופכים לתוכה חלק מהשוקולד כך שייכסה את כל הקערה מבפנים ומחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת. כך עושים 3 שכבות של שוקולד.

  5. לאחר שהשכבה השלישית של השוקוד קפאה, מורחים בתחתית הקערה כמות נדיבה של ממרח שוקולד השחר בטעם אגוזים (טעם כמו של קינדר בואנו).

  6. מכינים את הקרם למילוי: מקציפים 2 שמנת מתוקה עם הסוכר. לאחר שהקרם יציב מוסיפים לו את הממרח נוטלה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

  7. מכינים את הרוטב לפתי בר: מניחים בקערה את המים הרותחים, מוסיפים את הנס קפה והתמצית וניל ומערבבים היטב.

  8. מורחים מהקרם כמות נכבדת מעל הממרח אגוזים. טובלים את הפתי בר בסירופ ומכסים את הקרם. מעל מניחים עוד שכבה של קרם ושוב טובלים את הפתי בר ומכסים. ועוד שכבה נוספת עד ששכבת הפתי בר האחרונה מגיע לשפת הקערה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ללפחות שעתיים.

  9. מרתיחים את חצי חבילת השמנת שנשארה ולאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוסיפים לה את השוקולד הלבן. מערבבים היטב ומניחים להתקרר. לאחר מכן מעבירים לשקית זילוף.

  10. מחלצים את העוגה מהקערה בזהירות (אם העוגה קפואה היא אמורה לצאת בקלות). בעזרת השוקולד הלבן ניתן לקשט ככל העולה על הדעת. בתאבון!