לןגן

סברינה

מאת: Lital Waiss, פורסם: 01/06/2015 | 11:02
סברינה

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

סברינה

סירופ

עיטור

קצפת

אופן הכנה

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל.

  2. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים היבשים. בתנועת ערבוב מוסיפים לביצים המוקצפות.

  3. מעבירים לתבנית שקעים (או לתבניות אלומניום חד פעמיות). אופים בחום של 180 למשך כ-40 דק'.

  4. בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר והסוכר וניל. מוסיפים את התמצית רום ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.

  5. כאשר מוציאים את הסברינות מהתנור, מחלצים אותם מהתבנית ומניחים בתבנית. עושים חור באמצע ומרטיבים עם הסירופ היטב.

  6. לאחר שהסברינות רטובות מניחים להן להתקרר מעט. מכינים את הקצפת. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת עמידה.

  7. מזלפים את הקצפת (הרבה קצפת) על הסברינות. מתחילים לזלף מהחור באמצע על מנת שתהיה קצפת גם בתוך הסברינה. ניתן לקשט עם דובדבנים מסוכרים. בתאבון!