לןגן

בריכת הממתקים

מאת: Lital Waiss, פורסם: 01/06/2015 | 00:30
בריכת הממתקים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

גנאש שוקולד

לגדר

מילוי לבריכה

עוגת בסיס

אופן הכנה

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר.

  2. מוסיפים את הסוכר וניל וממשיכים להקציף.

  3. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.

  4. מוסיפים את המים וממשיכים להקציף.

  5. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף.

  6. מוסיפים את השוקולית ומקציפים למשך חצי דקה נוספת עד שמקבלים מרקם אחיד.

  7. שופכים לתבנית עגולה ומכניסים לתנור בחום לשל 180 למשך 45 דק'.

  8. מכינים את הגנאש. מרתיחים את השמנת המתוקה, לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומכניסים את השוקולד. מערבבים עד לקבל מרקם אחיד.

  9. מוציאים כאשר העוגה מוכנה (מכניסים קיסם ומוודאים שיוצא "נקי". שופכים את השוקולד על העוגה. מניחים לה להתקרר לחלוטין.

  10. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על מגש. מניחים בזה אחר זה את השוקולד מסביב לעוגה וקושרים בסרט. (ממליצה להניח במעט הטיה את השוקולדים ובעזרת החוט ליישר אותם במהלך הקשירה על מנת לייעל את התהליך).

  11. ממלאים את הבריכה בכל ממתק שבא לכם. הולך טוב במיוחד עם סוכריות M&M, עדשים וסקיטלז אבל אם הילד מתעקש על סוכריות גומי (.כמו במקרה שלי), זה גם טעים. בתאבון!