לןגן

עוגת נסיכה

מאת: Lital Waiss, פורסם: 01/06/2015 | 00:12
עוגת נסיכה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

עוגת בסיס

קרם לעיטור

אופן הכנה

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר.

  2. מוסיפים את הסוכר וניל וממשיכים להקציף.

  3. מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.

  4. מוסיפים את המים וממשיכים להקציף.

  5. מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף.

  6. מוסיפים את השוקולית ומקציפים למשך חצי דקה נוספת עד שמקבלים מרקם אחיד.

  7. שופכים לתבנית קוגלהוף (עגולה עם חור) ומכניסים לתנור בחום לשל 180 למשך 45 דק'.

  8. מוציאים כאשר העוגה מוכנה (מכניסים קיסם ומוודאים שיוצא "נקי". מניחים לה להתקרר לחלוטין.

  9. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר.

  10. לאחר שהקרם יציב מחלקים לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים 3-4 טיפות (לפי הגוון המבוקש) של צבע מאכל כרצונכם ומקציפים עוד כחצי דקה לקבל גוון אחיד. *חשוב שצבע המאכל יהי ג'ל ולא נוזלי על מנת שלא ידלדל את הקרם.

  11. מניחים את הברבי/בובה באמצע ומתחילים לזלף שורה שורה. ניתן לעשות עם שלושה או יותר צבעים כרצונכם. ניתן לקשט עם אותיות/מספרים מבצק סוכר. בהצלחה ובתאבון!