איך מכינים קומזיץ ל"ג בעומר במטבח
מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 25/04/2018 | 19:23
תקציר המתכון:
סיר חרס לאפייה ביתית של תפוחי אדמה מעושנים ומפויחים כמו במדורת ל"ג בעומר
קטגוריה: תוספות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
זוכרים את ה"קרטוסקש" של מדורת ל"ג בעומר? אפשר להכין גם בבית ללא מאמץ.
-
במיוחד לקראת ל"ג בעומר קיים סיר חרס
-
לאפיית תפוחי אדמה מפוחמים ומעושנים בטעמים של מדורה אמיתית, ללא כל מאמץ .
-
אין צורך להוסיף מים או שמן. שמים בסיר תפוחי אדמה בגודל בינוני , נקיים ויבשים. ממלאים רק חצי מהסיר ומבשלים בחום בינוני במשך 60 דקות על להבת גז, אך לא על כיריים מקרמיקה. הופכים אותם בסיר מספר פעמים כדי לצרוב מכל הצדדים. הם יוצאים מפויחים ורכים. תענוג.
-
אין צורך לשטוף את הסיר לפני או לאחר השימוש, כי ככל שמשתמשים בו יותר תפוחי האדמה מקבלים את הטעם החרוך וטעמם משתבח.
אופן הכנה
-
הצילום מהאתר
-
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3806623,00.html