לןגן

עוגת סולת ספרה

מאת: שרה יוסף, פורסם: 23/04/2018 | 12:55

תקציר המתכון: מלאה בטעמים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבשל את הסירופ על הגז

  2. בלי מי ורדים בערך 20 דקות בסוף להוציא את הלימון והתפוז ולהוסיף מי ורדים ולקרר היטב

  3. לעוגה

  4. לשים בקערה סולת לשפוך שמן חם ולערבב להוסיף

  5. מיץ תפוזים ביצים ולערבב

  6. להוסיף אבקת אפיה וניל את השקדים הטחונים דק ולערבב ובסוף להוסיף 3/4 כוס מים חמים לערבב לקבלת בצק נעים לתת לנוח רבע שעה

  7. לחלק את הבצק ל2

  8. חלק אחד לרדד בתבנית מעל לסדר את התמרים ולהדק לפזר מעל אגוזים וקינמון ומעל את החצי של הבצק ולהדק היטב לקחת סכין ולחתוך ריבועים ובכל ריבוע לשים שקד

  9. לחמם תנור 180 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה

  10. כשמוכן להוציא ולהרטיב את העוגה עם כף כל ריבוע

  11. לכבות את העוגה עם נייר כסף מומלץ לחתוך אחרי כמה שעות

  12. אפשר בתבנית חד פעמי מרובעת או פיירקס

  13. בהצלחה